Hallands Taxklubbs årsmöte.

Den 1 Mars hölls HTK:s årsmöte på Kvibille Gästis. Kvällen började med att rovdjurs spåraren Tommy Berglund föreläste om rovdjurens bredd i Hallands skogar, en uppskattad föreläsning av deltagarna på mötet.

Efter föreläsningen fortsatte kvällen med årsmötet där motionerna togs upp mm.

Under övriga frågor  delade Östen Elg en medalj från SVTK i bruksavelspris i brons till Alf Andersson. för sin fina tax CIB, SE &DKvCH Eiarö OP Andersson, ett stort grattis.

Avelsrådet Siv Bengtsson önskar att de uppfödare som under året får valpkullar meddelar detta till henne då det ringer valpköpare som önskar veta om det finns valpar till salu under året gäller alla storlekar & hårlag.

Siv meddelade samtidigt att några har ringt ang att de som letar efter en hane till deras tikar, tyvärr har det visat sig att båda föräldrar djuren inte har varit meriterade på något prov samt inte varit ögonlysta. Siv har självfallet informerat ägarna att starta sina hundar samt ögonlysa dem.

Dagens ordförande Alf Andersson meddelade att Hallands taxklubb ökat stort i vårt medlemsantal som är väldigt positivt, vi hoppas att de uppfödare som säljer valpar meddelar sina valpköpare att första året är gratis om man ej varit medlem tidigare.

Kvällen avslutades med utdelning av vandringspriserna som erövrats under 2016 dessa finns på vår hemsida.

Ann Bengtsson

Sekreterare

 

Vandrings priserna på årsmötet.

Vandrings priserna på årsmötet.

Tommy Berglund föreläser om rovdjuren i Halland.

Tommy Berglund föreläser om rovdjuren i Halland.