Exteriörbedömning

HTK välkomnar till exteriörbedömning den 18/4 2021!

Plats: Eftra Långsjön 414, 311 96 Heberg
Start: Kl. 10:00
Domare: Siv Bengtsson

Anmälningsavgift: 500 kr, betalas in till HTK bankgiro: 370-7692 samtidigt som anmälan görs senast den 14/4. Skriv hundens registreringsnummer på inbetalningen.

Anmälan: Senast den 14/4 på Taxklubbens tävlingsanmälan till Ann Bengtsson på mejl:  utstallning@hallandstaxklubb.se. Enbart hund & hundförare på plats = ingen publik tillåts. 

Tänk på: Denna bedömning riktar sig till de praktiska konsekvenser för till exempel uppfödare som ska registrera valpar då föräldradjuren kanske inte har exteriör kvalitetsbedömning eller blivit slutligt inmätta. För att möta det senare behovet har SKKs utställningskommitté beslutat att klubbar ska kunna erbjuda enskilda hundägare en exteriörbedömning där hunden får ett kvalitetspris. Det är viktigt att de hundar som har störst behov prioriteras.

Taxar har Ck utdelade i jaktkonkurrensklass som utställningsmerit för svenska utställningschampionat, SE UCh, och kan alltså inte tillgodoräkna sig ett Ck utdelat på exteriörbedömning för championatet, eftersom det inte utdelats i jaktkonkurrensklass.

läs här hur en exteriörbedömning går till

Frågor: Kontakta Ann Bengtsson helst på mejl: utstallning@hallandstaxklubb.se eller 0705-458199.

Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Välkomna!